Herregud.......

Har inte bloggat på länge. Trots att det finns så mycket att kommentera. Trots att det dagliga livet ger så många uppslag. Trots att man varje dag borde visa sin avsky mot alla orättvisor i världen.

Men ibland blir det bara för mycket. Och så har jag känt det den senaste veckan. Inte så att jag isolerat mig från världen. Nej, tvärtom. Jag har lyssnat och tagit del av det som händer. Både i min egen ankdamm och i den stora oceanen. Men det har varit mycket. Ungefär som jag kan känna mig efter en tre-rätters middag; som en jäsande vetedeg på väg att rinna över bunkens kant.

 

Men några kommentarer ska jag väl orka med.

Nu närmar vi oss jul och därmed blommar debatten om skolornas julavslutningar åter upp igen. Får man/bör man ha avslutning i kyrkan? Och jag slutar aldrig att förundras över hur stor denna fråga är. Ibland känns det som den är slagfältet där ”den stolta svenskheten” ska besegra ”de otrogna ” som försöker ta över vårt land.  Många kommentarer ger, tycker jag, en bild av just detta: Vi ska försvara denna sista rest av ”Sverige” med våra liv, om så skulle behövas.

Och det är inte bara väljare/sympatisörer av Sd som delar denna bild!

 

Men, herregud!  

Det är ju årtionde sedan kyrkan skiljdes från staten och lika länge har skolornas verksamhet varit icke-konfessionell. Och ändå återkommer frågan år efter år i samband med skolavslutningar.

 

En fråga som, där emot, borde uppröra och engagera varenda invånare i Skåne är hur borgarna + miljöpartiet sköter den skånska vården. Ständiga nerdragningar, stängda avdelningar och anställningstopp kallas av de styrande för effektiviseringar. Nu har man dessutom anställt en ny direktör som anser att sjuksköterskorna gör onödigt arbete 2 timmar varje dag. Här finns pengar att spara

 

Herregud, igen!!

Enligt min mening ingår allt i en moderatstyrd strategi; utarma den offentliga vården – släpp in privata intressen och låt medborgarna komplettera med privata sjukförsäkringar.

Men hur kan Miljöpartiet ställa sig bakom denna strategi??

 

Nej, höj skatten. Om en halv miljon skåningar betalar 100 kr extra i månaden skulle det ge 500 miljoner och en tryggare och bättre vård. Det kanske är en fråga för det nya framtidspartiet (s) att driva.

Om nu det partiet har någon framtid?   

 

Nej, herregud:

Ska nu börja läsa: ”Och människan skapade gud” av Robert Wright. Lite oroväckande med en bok som har 44 sidor efterord och 71 sidor med noter. Men det ska, förhoppningsvis, bli en intressant och spännande läsning.

 

Om det nu var människan som skapade gud så ska vi väl, för allt i världen, kunna skapa en dräglig, rättvis framtid för alla. Inte bara för vissa ”gudar”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0