Nu gäller det att göra mål framåt

Fick idag ett vykort som hälsade mig välkommen till en informationskväll om ett nytt seniorboende i min kommun. Jag ses alltså som en presumtiv hyresgäst, kund, i detta planerade 10-våningshus med all den service som vi äldre kan vara i behov av. Visst, jag måste väl medge att jag börjar känna av åren i min kropp. Det har varit särskilt påtagligt det senaste halvåret. Men att jag redan nu skulle planera för seniorboende? Nja, jag undrar vad min 14-årige son skulle tycka om att bo på ”pensionärshem” när han ska ta studenten eller bjuda hem sin första date?

 

Nej, nu gäller det, som radions sportkommentater sa, nu gäller det att göra mål framåt!!
Nu gäller det att göra mål framåt??
Kommentaren fälldes tidigare i kväll under en handbollsmatch mellan Sverige och Tjeckien. Och det var Sverige som skulle göra mål framåt. Precis som de brukar göra mål bakåt i en handbollsmatch? Men vad vet jag? Tiderna förändras och i min ålder kan det vara svårt att hänga med i utvecklingen.

 

Tyvärr finns det några som gör mål bakåt. Det kallas för självmål. En av dem är Håkan, allas vår käre Håkan Juholt. Han pratar hela tiden om att ”nu gäller det att göra mål framåt”. Men resultatet blir precis tvärtom. Med en klumpig, allt igenom, oestetisk bicykletas (cykelspark) lyckas han gång på gång få in bollen i eget mål. Och vad värre är: Han tycks inte riktigt fatta vad han ställer till med. Fattar inte karlen vad han åsamkar sitt lag?
Fattar han inte att det är framåt som målen måste göras?

 

Det fattar åtminstone företaget som planerar för seniorboende. Jag borde kanske tipsa Håkan om informationskvällen?


Kommentarer
Postat av: Gunnar Blommé

Ja vad skall man säga. Juholt får allt skärpa upp sig om vi skall få regeringsskifte. Jonas och V tar säkert röster från S men vad hjälper det om S och V inte tar så värst från borgerliga partier. Ålder, jag hoppas kunna bo ute i skogen tills jag faller ihop och att då min kära hinner med att hålla mig i handen. Äldreboende i all ära, även om vi stoppar utarmningen och privatiseringen, så "slänger jag helst i verktygslådan" hemma.

2012-01-18 @ 08:49:42
URL: http://blogg.passagen.se/gbl01/
Postat av: Lars Pettersson

Håller med dig i allt Gunnar.

Dessutom: Jag undrar om inte Håkan börjar närma sig vägs ände och borde kontakta närmaste seniorboende?!

2012-01-18 @ 15:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0