Et Maintenant…….

Jag vill absolut inte imponera på er med mina kunskaper i franska eller få er att verka obildade. Men faktum kvarstår. Jag vet vad ”Et maintenant” betyder! Och det gör inte alla. Om du vill så kan jag göra en översättning? Men det är egentligen för enkelt. Det bidrar ju inte till att skapa kreativitet, nyfikenhet och en vilja att lära sig. Och det skulle absolut inte utveckla er. Nej, tvärtom. Det skulle bara befästa er i rollen som bortskämda, välmående konsumenter och cementera curling-samhället.

Och det vill jag naturligtvis inte bidra till. Nej, jag vill vara en förebild genom att uppmuntra er att själv våga söka och finna svar!

 

Jag ska ge er ett exempel:

1/ Jag stod och väntade på bussen till Malmö då en gammal tant med rollater kom fram till mig och frågade: ”Vet du om bussen till Malmö har gått?” Då svarade jag kort: ”Det kan du få reda på om du tittar på den elektroniska tidtabellen inne i väntkuren, ringer upp Skånetrafikens kundtjänst eller frågar någon av de som vänta här på bussen.” Och naturligtvis fungerade min pedagogik. Tanten gick omgående bort till en annan väntande och frågade.. och fick svar. Så nu vet hon hur hon ska agera nästa gång. Hon hade skaffat sig en strategi för framtiden. Toppen tycker jag.

 

Men nu var det inte detta jag tänkte skriva om. Alltså vad ”Et maintenant” betyder. Men er okunnighet tvingade mig att göra denna långa inledning. Så man kan faktiskt säga att ni har förvirrat mig och gjort att jag tappat min röda tråd. Och nu kan jag inte hitta den. Var i all världen är den?? Jag tror jag blir tokig. Det var någonting om en pojke som lämnats av sin pappa i Uppsala efter en innebandyturnering, ny ordförande i Vänsterpartiet, julmat, vinterkräksjuka, om att jag fyller 40 år imorgon, senildemens……

 

Och nu……  tappade jag tråden igen.

Jag sätter på ”Et maintenant” med Gilbert Becaud och fortsätter leta efter… Vaddå???

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0