Gråt över Greklands folk – det är tid nu!

Idag var det råkallt. En riktigt typisk kall skånsk vinterdag. Hög luftfuktighet och en blåst som tar sig genom allt. Det spelar ingen roll hur många lager kläder man tar på sig. Den skånska vinden tar sig genom ändå. Sen må den komma från väst eller öst.

Men man får trots allt trösta sig med att termometern visar plusgrader och att vintergäcken börjar synas under trädgårdens höga lönn. En liten föraning om den vår som ska komma.

 

I Aten borde våren märkas betydligt mer än hemma i Skåne. Men om det ”våras för skåningarna” så kan man nog inte säga detsamma om grekerna. De mörka moln som synts i horisonten ganska länge nu börjar snabbt närma sig. Och de för inte med sig ett uppfriskande stilla vårregn, snarare Donnerwetter som skulle få det stora vulkanutbrottet på Santorini att blekna.

Grekerna ska fostras. Det har stats- och finansministrarna, tillsammans med marknaden, bestämt. Grekerna har varit olydiga så nu ska de få känna av ”SuperNanny. Struten på huvudet och in i skamvrån tills ni lärt er att uppföra er.

Visst, det finns andra busar i klassen men om vi lägger all energi på minstingen så kanske våra problem glöms bort, tänker man i Paris, Rom och Madrid. Och förresten gör vi det här för att stärka gemenskapen och bygga för framtiden.

 

Men hur i all världen kan lägre löner, och därmed lägre skatteinkomster, lösa Greklands problem? Hur kan arbetslöshet och fattigdom vara nyckeln till framgång?

 

Jag har i tidigare blogg skrivit: Gråt inte över Greklands folk, men kamrater, jag tror det är tid nu!

 

Slutligen vill jag bara kommentera den uppkomna diskussionen om ”könlösa” barn/personer. Alltså tanken att vi ska införa ett tredje, neutralt, kön – Hen. Dessa könlösa personer ska då naturligtvis inte kläs i några rosa eller blå kläder utan helt i grått och helst ha namn som Emmakalle, Linagustav, Pellesara.

Om nu problemet är att böcker om fotbollspelande barn handlar om pojkar så skriv då, för allt i världen, böcker där flickor spelar fotboll.

Låt för Guds skull inte fotbollspelare bli könlösa!

 

Och tillåt inte grekerna att bli hemlösa!      


Kommentarer
Postat av: Gunnar Blommé

Så rätt du talar Lars! EMU är galenskap - en gemensam valuta för ett så stort område med såna olika förutsättningar. Dömt att misslyckas. Samma tror jag gäller hela EU - överstatligheten byggs och ett nytt imperium. Dessa kommer och går men folken betsår.

2012-02-22 @ 08:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0