Bruce, Albert, det italienska postverket och min rygg

Idag är det fredag och jag lider fortfarande av en dålig rygg. Jag hade hoppats att den skulle vara kurerad idag eftersom det under gårdagen kändes bättre och bättre men så är alltså inte fallet. Och jag hatar att vara sjuk – jag är aldrig sjuk.  Mina sjukdagar under de senaste tio åren kan räknas på ena handens fingrar  och det är naturligtvis en gåva att glädjas över. Samtidigt som man (jag) måste inse att det inte finns några garantier för att det ska fortsätta vara så. Jag har trots allt fyllt 60!!

 

Hur har då Bruce Springsteen det med sin rygg? Tro det eller ej men han fyller faktiskt 62 idag. Nu är det inget som jag håller reda på utan jag råkade höra det i radion. Jag tänker inte uppvakta honom på något sätt. Inte mer än att jag just nu lyssnar på hans album ”The Rising” (som är mycket bra!). Heter det ”album” när man pratar om, benämner, CD-skivor? Hur som helst så använder jag mig av det uttrycket. Jo, tillbaka till det här med krämpor och ålder. Hur kan artister som Bruce och Dylan orka hålla på år efter år med sitt eviga turnerande?  Det måste slita något fruktansvärt på både kropp och själ. Tänk att vara borta från sin egen ”goa” säng i månader och inte kunna få mammas (frugans) köttbullar med lingonsylt. De verkar orka. Eller har de ingen egen säng att längta till…?

Nåväl, tillbaka till det där om ”album”. Jag köpte tidigt Bruce´s första album eller LP-skiva som jag egentligen föredrar att kalla det;  ”Greetings from Asbury Park, N.J” i Malmös då bästa skivaffär ”Musik och Konst” på Spångatan. Jag är ganska säker på att den butiken var en de första som sålde den i Sverige. De var alltid snabba med att introducera nya och ibland lite udda artister. Det var också där jag köpte hans andra LP ”The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle”. Två album som jag anser vara två av de bästa han gjort.

Så, ett stort grattis på dig Bruce. Jag uppskattar din musik och ditt politiska engagemang. Må din rygg hålla i hundrade år!!!

 

Vad finns det mer att kommentera i dagens nyhetsskörd? Jo, något sensationellt har hänt som säkert får Albert Einstein att vända sig i sin grav. Nu påstås det nämligen att hans vedertagna relativitetsteori kanske inte håller. Den som säger att ingenting kan färdas snabbare än ljuset. För nu har man tydligen skickat en liten partikel från Cern i Schweiz till en plats i Italien, 30-40 mil bort. Hastigheten skulle, enligt forskarna, vara snabbare än ljusets. Men ursäkta min fråga, hur i all världen har man skickat partikeln? Man kan ju knappast ha använt sig av det italienska postverket eller..??

Nej, jag satsar en euro på att Alberts teori håller. Den låter mer trolig än det italienska postverket!

 

 

Nej, nu måste jag sluta. Jag ska nämligen gå ut och fånga dagen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0