Fotboll, IAEA och Tom LEhrer

PÅ tal om min senaste blogg, där jag berättade om min frus plötsliga intresse för fotboll, så tittade jag på ”Veckans brott” med LGW igår kväll. Ett lustigt (?) sammanträffande eller..? För er som inte såg programmet kan jag meddela att det fanns ett långt reportage om en match mellan Djurgården och AIK (vad nu detta är för lag?). Ja, kanske inte så mycket om själva matchen utan snarare om matchen utanför arenan. Alltså matchen mellan de båda lagens supporters före och efter den egentliga matchen. Och framför allt om polisens arbete före, under och efter. Och det fick mig verkligen att tänka till (jag kan bara jag vill). Ska verkligen jag som skattebetalare stå för detta kalaset. Ska mina skattepengar användas till att hålla isär hormonstinna och ölindränkta unga och medelålders män när landet översvämmas av uteliggare och barnfattigdomen breder ut sig?? Dessutom spelas matcherna på arenor som vi har betalt med skattemedel. Nej, min själ. Spela matcherna inför tomma läktare och visa dem på någon betalkanal så slipper vi säkert undan lite billigare.

Men å andra sidan så stöttar vi Caremas och privatägda apotekbolags ägare med åtskilliga skattemiljarder varje år så då är väl detta bara en piss i Miss…….! Eller?

 

Följetongen om Eurons väl och ve fortsätter. Och den ser ju ut att bli långvarig. Har man väl lyckats låsa in en ”bad boy” så dyker nästa upp och så lär det väl fortsätta de närmaste åren. Och medveten om detta så är ju skattepengar till Carema, apoteksbolag eller ölstinna supporters ingenting.

Det är härligt att  leva i det bästa av länder?

 

Och så har då IAEA kommit med ytterligare en rapport. Denna gång om Iran och deras kärnkraftsverksamhet. Jag har naturligtvis inte läst rapporten men jag promenerade utanför deras lokaler en gång för längesen. Vackert belägna i Donauparken i Wien. Men det var ju långt före Iran funderade på att skaffa kärnvapen. Då var landet i ”säkra” händer. Shahen styrde och ställde. Kanske med ”lite stöd” från USA men allt var lugnt och utan såna här problem. På den tiden var kärnvapenmakterna inte så många. Fem om jag minns rätt: USA, Sovjet, GB, Frankrike och Kina. Alltså kända stater med kärnvapen. Många visste redan då vad Israel höll på med. Men det var ju inget man pratade om då och absolut inte idag.

Ja, tänk som det kan bli: Iran anrikar uran så Sion kanske tvingas angripa Iran.

 

Så visst var det bättre förr.

I varje fall fotbollen. Då kunde man ta med sina sex-åringar på allsvensk match utan att frukta att de skulle bli brända av smällare och raketer.

Och musiken. I varje fall musik som tog upp allvarliga ämnen, t.ex. kärnvapen. Även om det framfördes på ett komiskt sätt. Lyssna på Tom Lehrer: Who´s next?

http://youtu.be/8FgMTAj4f_o

 

Ät mycket grönsaker. Sov gott och lev väl.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0