Carema, Paradise Hotel och Thore Skogman

Jag tänker inte göra något långt inlägg idag. Jag har helt enkelt inte tid. Solen skiner och jag har tapeter som ska klistras upp, trädgårdsjobb, städa garage och byta till vinterdäck på Volvon.

 

Herre jävlar, den listan blev lång. Jag får ta fram rödpennan och prioritera. Sätter på en kanna kaffe, sätter mig ner och tar mig en rejäl funderare. Och konstatera att det finns mycket man kan skjuta upp till morgondagen. Dock inte döden, eller..? Nu har jag inte den på min lista idag men den dagen kommer ju. Obevekligen. Och då är ju frågan hur jag vill att den ska arrangeras. Ska det ske genom Caremas försorg eller någon annan som tillhandahåller dödshjälp?

 

För visst måste det betraktas som dödshjälp, det som Carema gjorde med åldringen som sattes framför TVn, sina sista timmar i jordelivet. Om det sen är passiv eller aktiv dödshjälp kan ju diskuteras. Det beror ju helt på vilken kanal och program som personalen valde åt den stackars människan. Tänk om det var Paradise Hotel. Berusade, lättklädda, arbetslösa ungdomar och massor av reklamavbrott. Det måste vara aktiv dödshjälp, tycker jag. Och det är väl inte förenligt med svensk lagstiftning?

 

Det gäller att noga skriva, inte bara testamente, utan också dokumentera hur man vill att de sista timmarna i ens liv ska se ut. Själv vill jag avsluta livet med en god blodig biff (körd i mixern), en lagom rökig whiskey (intravenöst) och en god cigarr (genom respiratorn) och massor av Thore Skogman musik. Då kan jag möta min skapare med att stort leende.

 

På Paradise Hotel eller Paradise Hell???


Kommentarer
Postat av: Gunnar Blomme´

Underbart inlägg. Håller med dig helt om denna avslutning på livet! Blir jag dement och måste ha blöjor och inte känner igen mina nära och kära och mina vänner så har min livskamrat, som jag hoppas lever i ett sådant läge, att hjälpa mig över gränsen! Det tackar jag för. Vill ni som är intresserade av vargdebatten så kan ni läsa min blogg; http://blogg.passagen.se/gbl01/

2011-11-19 @ 22:01:39
URL: http://blogg.passagen.se/gbl01/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0