Olof Palmes jultal 1972

Nu är det jul igen....

 

Och jag minns talet som Olof Palme höll 1972 med anledningen av USAs terrorbombning av Hanoi.

 

Han sa bland annat:

"Och därför är bombningarna ett illdåd. Och av det har vi många exempel i den moderna historien. Och de är i allmänhet förbundna med ett namn: Guernica, Oradour, Babij Jar, Katyń, Lidice, Sharpeville, Treblinka. Där har våldet triumferat. Men eftervärldens dom har fallit hård över dem som burit ansvaret. Nu fogas ett nytt namn till raden: Hanoi, julen 1972."

 

Hur många namn har lagts till hans uppräkning av illdåd???

 

Förresten såldes ett FNL-märke på Tradera för några veckor sedan för 30 kr. Jag gav bara 1 kr för mitt. Men det är ju några år sedan. Ja den inflationen......

 


Kommentarer
Postat av: Gunnar Blommé

Underbart tal. Mycket kan läggas till. När jag kommer hem igen efter helgen skall jag publicera min juldikt från 2003-2004. Den kan i all anspråkslöshet ge en fortsättning på terror mot folken från olika förtryckar makter. Jag skulle gärna betala 30:- för ett gammalt orginal FNL märke. Mitt har försvunnit under någon flytt. Leve FNL ned med USA imperialismen! Den nådde, trots Irak och Afghanistan, sin pik 1975 då USA:s lämnade Vietnam efter att deras folk piskat skiten ur jänkarna!

2011-12-17 @ 18:16:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0