Well there ain't nothing here now to hold them

Idag har varit en slappar-dag. Hamnade framför datorn och kom egentligen aldrig därifrån. Nåja, jag körde min dotter (en av fyra döttrar) till centralen i Malmö så att hon kunde resa hem till kroppkakans förlovade land, Småland. Gud vad det sticker i hjärtat. Men, å andra sidan, så kom en annan dotter hem från Stockholm. Stockholm ja, kan det vara en håla att bo i? Vägtullar, förorter, dåliga fotbollslag, långt till kulturen (Malmö och kontinenten). Jag hade stannat i Sveriges centrum, Sveriges pulserande hjärta – SKÅNE – om jag fått bestämma!!!

 

Förresten satt jag senare och såg dottern Emma på TV5. Ett matlagningsprogram, som jag tyckte mig ha sett, många gånger förut. Tillsammans med Arne H, Patrik I och ytterligare en som jag inte kände igen.

 

Förresten har jag inte slappat hela dagen. Målade en sida på en lång (4,5 m) bärande bjälke till altanen och slängt sopor på återvinningscentralen, så visst har jag varit aktiv. Dessutom har jag lyckats scanna och fylla i alla formulär för att få ut min lärarlegitimation (som jag trodde jag fick 1978)!? Nåväl, nu är det gjort. Men jag är osäker på om jag tänker återuppta min karriär som lärare. Jag tror, precis som skomakaren, att jag stannar vid min läst. (Stavas det läst eller lest???)

 

Det var dagens skitsnack. Nu till det allvarliga, samhällstillvända……

 

Kvinnor, män och en massa barn svälter och dör på Afrikas horn, massgravar i Libyen (vem mördade, vem grävde??), storm i östra USA (det har väl stormat länge på Wall Street?), börsen upp ( betyder att den faller i morgon) och så tittar jag ut i trädgården och ser barnbarnens badbassäng; övergiven,  skitig. Var tog sommaren vägen? Jag tycker aldrig att den nådde hit. Kvar är grillbricketter, tändvätska  och drömmen om det som (nästan) inte blev av. Inte ens den planerade ransonen alkohol blev uppdrucken. Men jag får satsa på en go Brittsommar.

Jag inser nu att det inte blev så mycket allvar med skrivandet i kväll. Inte särskilt samhällstillvänt. Men ”so what?”. Jag älskar min fru, mina barn och barnbarn och skiter just nu i alla krig och katastrofer runt om i världen. Jag kan till och med, från och till, skita i katastrofen Fredrik Reinfeldt.”

 

The summer is gone

The ground's turning cold

The stores one by one they're a-foldin'

My children will go

As soon they grow
Well there ain't nothing here now to hold them.”

 

Föreslog min son (älskade sladdis) att vi tillsammans skulle gå och se Bob D och Mark K I Malmö i november men han visste inte om det var något. Oh, herre gud (som jag inte tror på):

 

Mina barn ger sig av…….. Well there ain't nothing here now to hold them.

 

Och hösten lurar runt hornet……

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0